פרסומות
ראש גדול - ירחון מדע לצעירים

תפריט גיליון 50

דבר המערכת

מילה שלי ליום ההולדת החמישי.
עם הופעתו של גיליון זה, ה- 50 במספר, אנו חוגגים חמש שנים להולדת ראש גדול'. התחלנו עם הרכיבים הראשונים של תחנת החלל והנה כבר שוהה בה עתה הצוות העשירי. בשנת 2002 יזמנו והובלנו התקשרות תלמידים לתחנה בשיתוף אגודת חובבי הרדיו בישראל שבמהלכה שוחחו התלמידים עם ד'ר פגי וויטסון שהיתה קצינת המדע בצוות החמישי.
ליווינו את משימת שיגור האסטרונאוט הישראלי כמעט מבראשית ועדיין אנו אבלים על סיומה הטרגי וממשיכים במשימה שהיתה כה חשובה לאילן רמון ז'ל - לתמוך בחינוך המדעי.
הארבה שפלש לישראל הביא אותנו להדפיס שוב (בשידור חוזר) את הכתבה בנושא. וכמו תמיד, ליקטנו מגוון ידיעות וכתבות מעולם המדע וכבר אנו עמלים על איסוף החומר לגיליון שיפתח את 2005, שנת הפיזיקה הבינלאומית המציינת 100 שנים להצגת תורת היחסות בידי אלברט אינשטיין.
אלפי תודות אנו שולחים לכל מי שעזר לעיתון זה לעלות על המפה ולהתקיים ולכל אלה שתרמו ותורמים מזמנם בכתיבה ובאיסוף החומר. תקוותינו שבחמש השנים הבאות יגדל המעגל של 'המגדילים ראש'. לצערנו אין הם רבים כיום.
אלה מביניכם, שדפים אלה מלווים אתכם מאז השנה הראשונה, גדלתם עמנו ואנו גדלנו עמכם. אליכם הצטרפו לאורך הדרך בני נוער, צעירים, הורים ומורים שבחרו בראש גדול. בחג החנוכה הקרב, כשתגיעו לנר החמישי אנא ראו בחמש הלהבות גם כמאירות את עוגת יום ההולדת. שאר נרות החג הם לשנים הבאות.

קריאה נעימה
שלכם
זהר

===============================================================