פרוייקטים מובילים

פורטל גלים

"גלים" היא סביבת הלימוד העברית הראשונה מסוגה ברשת, פורטל התוכן החינוכי הגדול והמקיף מסוגו בישראל לילדי בית הספר היסודי בישראל. "גלים" מציעה למורים ולתלמידים שפע של תוכני חינוך מתוקשבים בעברית, מקורות ברשת, עזרי לימוד וכלים לתקשורת המותאמים לתכנית הלימודים בישראל ומשלימים אותה. מאות בתי ספר יסודיים, מכללות, מרכזי לימוד ברחבי הארץ ומשפחות מנויים על פורטל "גלים".

פורטל "גלים" מספק מענה לכל מקצועות הלימוד.

פורטל על הגובה – שער הממשלה לילדים

"על הגובה" הוא פרויקט משותף של עמותת "סנונית" ומערך ממשל זמין במשרד האוצר. מטרת  המיזם היא להקנות ערכים, ידע ומיומנויות רלוונטיים לחיי הילדים בהווה ולחייהם בתור בוגרים בחברה בישראל בעתיד. כדי לממש מטרה זו, פורטל "על הגובה" חושף בפני הילדים שורה של נושאים מרכזיים, ובהם (בשלבי פיתוח שונים): שמירה על אורח חיים בריא ופעיל; חינוך לשמירה על הסביבה; חינוך פיננסי; עקרונות לשימוש מושכל, בטוח והוגן ברשת האינטרנט; שימוש חסכוני ונבון במים ובמשאבי אנרגיה; פיתוח כלים להתנהגות בטוחה והפנמת הערך של מדינת רווחה. העיסוק בנושאים אלו נעשה בדרך חווייתית ומהנה בסביבה עתירת אנימציה, משחקים ופעילויות פלאש מלהיבות.

פורטל "על הגובה" מיועד לכל ילדי ישראל, דוברי עברית וערבית, בין הגילים 8–14, והכניסה אליו היא בלא תשלום. כדי לממש את הייעוד של הנגשת הפורטל לכלל הילדים, שמה לה עמותת "סנונית" למטרה לתרגם את הפורטל כולו לערבית, לטובת אוכלוסיית הילדים בני המגזר הערבי בארץ. נכון להיום, אתר "איפה הכסף" מתורגם כולו לערבית ומופיע בפורטל בשתי השפות.

הזמנה לפיוט

האתר נולד מן הצורך לספק את התמונה הכללית הרחבה ביותר האפשרית של עולם הפיוט לאורך הדורות ובימינו אנו.
הפיוט כמו מצרף ומזכך את מרכיבי התרבות העברית – שפה, מוזיקה, מיסטיקה, היסטוריה, מדרש, מחשבה, תפילה, רגש אישי, משפחתי ולאומי – לידי מכלול אחד. הפיוט המושר מאפשר לחוות את המכלול הזה בשלמות.
משום כך, האתגר של אתר "הזמנה לפיוט" הוא להצליח לבטא את המכלול העשיר הזה, אשר רק בחיבור כל מרכיביו מתקבלת החוויה השלמה.

אנו שואפים לרכז במקום אחד מבחר ניכר של פיוטי כל העדות בדרך שממחישה את האופי הרבגוני והרב-תרבותי הקיים במסורת היהודית ולהפוך את האתר לבית הבין-לאומי של הפיוט.

פורטל מקראנט

יזמה משותפת של "סנונית", מט"ח, "גשר" וקרן אבי חי לקידום הוראת המקרא במערכת החינוך. סביבת "מקראנט" כוללת את מאגר ספרות הקודש, סרטונים לילדים ולמבוגרים, מאגרי מידע, מאגר הפעלות וכן קהילת מורים פעילה.

חדשות הילדים

מטרת האתר להעניק לילדים כלים להבנה של החדשות, לקריאה בין השורות ולחשיבה חופשית, דמוקרטית וביקורתית. האתר מספק להורים ולמורים כלים להתמודדות עם העברת מידע ולהתייחסות לסוגיות מורכבות בעזרת שימוש באקטואליה ובאמצעים פדגוגיים ייחודיים. האתר מספק במה המאפשרת לילדים להתבטא, להביע דעה ולהעלות שאלות ובעיות שמעסיקות אותם בחיי היום־יום, בחייהם החברתיים ובתור אזרחים צעירים במדינת ישראל. כמו כן, האתר מקנה לילדים יכולות ניסוח ונימוק, גמישות מחשבתית וסובלנות לדעות מגוונות.

יא סאלאם

במסגרת המיזם "שפה כגשר תרבותי", הקימה "סנונית" אתר אינטרנט ללימוד ערבית תקשורתית, המאפשר לילדים יהודים בכיתות ה'–ו' לרכוש מיומנויות של שפה ערבית תקשורתית, לתרגל ולהבין את השפה בהקשר התרבותי שלה. המיזם "שפה כגשר תרבותי" פותח על ידינו באמונה כי השפה מבטאת זהות, תרבות ומסורת, ואינה רק אמצעי תקשורת. ידיעת השפה והתרבות הערבית, הכרת מורשתו של האחר והיכולת להשתמש בשפה ביום-יום יאפשרו דיאלוג שוויוני "בגובה העיניים" ויתרמו להעמקת ההבנה ההדדית בין יהודים לערבים, המבוססת על כבוד הדדי ועל שוויון.

סיפורים מהלב

תכנית שייעודה לסייע לילדים להתמודד עם מצבי לחץ ומשבר, המתרחשים בעקבות המציאות הביטחונית בישראל. במסגרת המאמצים הלאומיים לשיקום הצפון מפגעי מלחמת לבנון השנייה ומן הטראומות שנגרמו בעקבותיה, פיתחה "סנונית" תכנית המיועדת לתת מענה לילדי ישראל המתגוררים באזורי העימות, לעזור להם להתמודד עם תחושות החרדה ולגעת בעולמם הפנימי בעזרת ביבליותרפיה. ביבליותרפיה היא דרך טיפול המשתמשת ביצירות ספרות כדי לבחון מצבים נפשיים ולסייע בהתמודדות עמם. התכנית "סיפורים מהלב" רותמת את ההבנות האלה לכדי סביבה מקוונת הפועלת בבתים ובבתי הספר, ומציעה  פעילויות יצירתיות וחווייתיות לילדים המתמודדים עם מצבי משבר הקשורים למצב הביטחון. הסביבה מאפשרת לפסיכולוגים לסייע לילדים דרך הרשת, ותספק להורים ולמורים כלים לעבודה עם הילדים.